Nejnovější články | PHOENIX On-line

Hodnocení uživatelů: 0 / 5

Neaktivní hodnoceníNeaktivní hodnoceníNeaktivní hodnoceníNeaktivní hodnoceníNeaktivní hodnocení
 

„Kdo v demokracii spí, probudí se v diktatuře.“

Johan Wolfgang Goethe

Je důležité, aby stát nenarušoval důvěru obyvatel v lékaře - jejich jednání by měla vést Hippokratova přísaha, ne obava z milionových pokut!

Jsou to naše děti a budoucnost jejich dětí

Praktiky očkování v ČR - 1. část, Phoenix On-lineProjednávání novely zákona č. 258/2000 Sb. o ochraně veřejného zdraví dne 10. 3. 2015 v poslanecké sněmovně a následně 17. 6. 2015 v senátu Parlamentu ČR vyvolalo zvýšený zájem široké veřejnosti o problematiku očkování, zejména však ve věci povinného očkování dětí, a s tím souvisejících represivních opatření. 

Demonstrace proti represivnímu přístupu státu ve věci očkování dne 9. 3. 2015 vznikla jako spontánní reakce rodičů na tyto události.

Novela zákona 258/2000 Sb. o ochraně veřejného zdraví, kterou předložila Vláda ČR do Poslanecké sněmovny, nereflektuje řadu dlouhodobých připomínek odborné veřejnosti, lékařů, pedagogických pracovníků nebo rodičů. Je více než vhodné, aby stát spolupracoval s rodiči jako s plnohodnotnými partnery v péči o zdraví dítěte. Přílišný paternalistický přístup státu vede k rozmělnění odpovědnosti a vyvolává přirozený odpor.

Současné sankční nastavení norem vede lékaře k minimální komunikaci v podobě vysvětlování potřebnosti i možných komplikací očkování, což podlamuje přesvědčení rodičů. Je také důležité, aby stát nenarušoval důvěru obyvatel v lékaře. Jejich jednání by měla vést Hippokratova přísaha, ne obava z milionových pokut. Stát nemá zatěžovat organizace věnující se dětem zbytečným strachem z pokut. Odpovědnost je především na rodičích.

Očkovací politika vzbuzuje pochybnosti z hlediska zájmu dětí a seniorů.

Třicet povinných očkování do dvou let věku dítěte proti devíti nemocem je asi příliš.

Praktiky očkování v ČR - 1. část, Phoenix On-lineZákonodárci by měli od ministerstva tvrdě vyžadovat zdůvodnění (podklady, analýzy a studie) ke všem návrhům týkajícím se povinného očkování, a s tím spojenou represí, a nenechat se „opít rohlíkem“ a opakovanými ničím nepodloženými mantrami o proočkovanosti a ochraně veřejného zdraví. A to zvlášť v případě, kdy se praxe u nás diametrálně liší od našich západních sousedů. Zákonodárci by měli odmítnout ničím neodůvodněné snahy zavádět likvidační pokuty v souvislosti s povinným očkováním. Dále by měli vyžadovat zákonné zakotvení možnosti výjimek z povinného očkování a okamžité převzetí odpovědnosti státu za nežádoucí účinky povinného a státem doporučovaného očkování.

Senát 17. 6. 2015 odmítl zbytečnou represi spojenou s povinným očkováním. Podle něho by očkování nemělo být překážkou pro přístup do dětského kolektivu, povinnost rodičů nechat dítě očkovat by se tím ale neměnila. Novelu zákona vrátil zpět s pozměňovacími návrhy, které posoudí opět poslanci.

Nedůvěryhodný výkon funkce hlavního hygienika ČR

Hlavní hygienik (HH) Vladimír Valenta ve funkci nahradil Michaela Víta a původní očekávání veřejnosti bylo, že konečně své funkci dodá důvěryhodnost.

Do právě projednávané novely zákona o ochraně veřejného zdraví Ministerstvo zdravotnictví původně vsunulo změny přitvrzující represi k vymáhání povinného očkování, poslanci zdravotního výboru ovšem chtěli přitvrdit ještě více a pokoutně zavést očkování bez informovaného souhlasu, tedy očkování proti vůli rodičů. Nenápadně a bez jakékoliv veřejné diskuse do návrhu vsunuli možnost očkovat děti bez souhlasu a proti vůli rodičů.

HH činností ve své funkci od r. 2012 podle závěrů Analýzy Ligy lidských práv poškozuje zájem a zdraví dětí. Namátkou:

  • je neschopný zajistit bezpečné očkování – aby se řádně hlásily nežádoucí účinky a byla vyhodnocována bezpečnost současného očkovacího schématu a vakcín, aby pediatři byli vzděláváni v otázce bezpečného očkování a vyhodnocování kontraindikací, aby existovala možnost individuálních očkovacích plánů;
  • je neschopný vyjít vstříc a zajistit úhradu vakcíny i rodičům, kteří očkovat chtějí, ale šetrněji, než hexavakcínou v nesmyslném schématu 3+1;
  • toleruje stav jednostranného a podjatého obsazení Národní imunizační komise, kde jsou zastoupeni spolupracovníci farmaceutického průmyslu, privátního distributora vakcín, atp. v konfliktu zájmů, ale chybějí odborníci, kteří se zabývají závažnými nežádoucími účinky po očkování;
  • nepřipravil převzetí odpovědnosti státu za újmu způsobenou očkováním, přestože se o této nutnosti diskutuje už roky; bývalý šéf pediatrické společnosti Janda mu před několika lety zprostředkoval informace od rakouských kolegů o jejich modelu odškodňování a v roce 2011 odpovědnost státu doporučila i Národní imunizační komise.

HH při výkonu své funkce porušuje, podle mého názoru, mezinárodní Úmluvu o lidských právech a biomedicíně č. 96/2001 Sb. V červenci roku 2001 se Česká republika zavázala ratifikací mezinárodní "Úmluvy na ochranu lidských práv a důstojnosti lidské bytosti v souvislosti s aplikací biologie a medicíny" k dodržování jasných pravidel, která jsou nicméně u nás systematicky porušována, a principů, které jsou u nás systematicky pošlapávány.

Tato Úmluva z Ovieda jasně stanoví, že "zájmy a blaho lidské bytosti budou nadřazeny zájmům společnosti nebo vědy. Smluvní strany budou chránit důstojnost a svébytnost všech lidských bytostí a každému bez rozdílu zaručí úctu k integritě jeho bytosti a ostatní práva a základní svobody při aplikaci biologie a medicíny. Jakýkoli zákrok v oblasti péče o zdraví je možno provést pouze za podmínky, že k němu dotčená osoba poskytla svobodný a informovaný souhlas. Dotčená osoba může kdykoli svobodně svůj souhlas odvolat."

HH je také ve střetu zájmů, neboť pod jeho vedením Ministerstvo schvaluje jednostranné a manipulativní reklamy na vakcíny v rozporu s legislativou EU, v rozporu se zájmy spotřebitele, ale v zájmu výrobců vakcín.

HH toleruje skutečnost, že v budovách Krajských hygienických stanic jsou soukromá Očkovací centra soukromého distributora vakcín Avenier.V některých jsou vedoucími těchto center i vedoucí pracovníci KHS, což je nepřípustný střet zájmů.

HH vytváří a připravuje Provakcinační strategie, které se týkají zdraví nevinných dětí, vnuků, vnuček a dokonce bezbranných seniorů. Jedná se o nejslabší skupiny obyvatel, které se nemohou direktivním nařízením bránit. Nabízí se úvaha o motivaci těchto záměrů, např. stát pro seniory nemá dostatek zařízení poskytujících potřebnou péči. Proč je nezlikvidovat vakcínami? Z okolí mých přátel mohu doložit 2 skutečné případy seniorů, kteří byli v domově důchodců proti své vůli i proti vůli svých příbuzných očkováni a v důsledku toho zakrátko zemřeli. Co se chystá, můžeme nazvat "chemickou válkou" proti vlastnímu obyvatelstvu.

Další článek

 

 

Reklama


Očkování z pohledu biomedicíny, Phoenix On-lineProf. RNDr. Anna Strunecká, DrSc "OČKOVÁNÍ - OTÁZKY A ODPOVĚDI K PROJEDNÁVANÉ NOVELE Zákona č. 258/2000 Sb. z pohledu biomedicíny"

2015, Almi, formát A5, 48 stran, Cena 30,-Kč 

Knížka je určená poslancům, senátorům, politikům i rodičům a představitelům tzv. alternativních přístupů, kteří mají vysokou zodpovědnost za zdravý vývoj svých i všech ostatních dětí. Doporučuje se knížku věnovat svému poslanci a senátorovi, kterého jste zvolili. Pediatrovi, který pečuje o Vaše dítě. Můžete ji věnovat i učitelům, kteří vychovávají Vaše děti. Organizujte v místě bydliště besedy rodičů a pediatrů. Je třeba hledat cesty k sobě. Navštivte svého poslance a vyprávějte mu Váš příběh s následky očkování.

Knížku můžete objednat a zakoupit u Agentury Harmonie se čtyřlístkem na adrese:

http://www.rozkvet.cz/shop/objednavky/Objednavkaknihy1.htm

Kontakty k objednání a zakoupení knihy:
e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., tel.: +420 602 711 005, web: http://rozkvet.cz